Äventyren finns i Sverige

Att åka på äventyr är det många som drömmer om, och många som gör. Man åker till Australien, till USA eller till spännande orter i Europa för att uppleva tjusningen i skräckinjagande äventyr som gör så man känner att man lever. Och även om dessa resor helt klart är fantastiska, är det inte alls alltid som man behöver åka så långt för samma  typ av äventyr. Här kommer lite av vad du kan göra, utan lämna Sveriges gränser:

  • Ett äventyr kan vara lugnt men ändå spännande. I Skåne hittar du Humleturen, vilket är ett äventyr på kanot där du övernattar på ett vandrarhem och reser runt i din kanot. Om vädret är fint blir detta en fantastisk upplevelse som man sent kommer att glömma, och naturen kommer vara något alldeles extra ordinärt. När en ändå passar på att åka till Skåne bör man också ta en färd till Malmö för att känna av den kulturella staden. Hotell till resan kan du boka här.
  • Att besöka Riksgränsen är nog någonting alla svenskar borde göra, men tyvärr är det inte många som faktiskt ens är medvetna om vilket landskap vi har. Området runt riksgränsen har Skandinaviens bästa topptursåkning med 60 toppar på över 1200 meter. Det är självklart ett fantastiskt landskap och en utomordentligt härlig atmosfär. Åk dit och upplev ett naturäventyr, och kom hem som en ny människa.
  • Även i huvudstaden Stockholm kan du hitta äventyr som ger dig en oförgriplig semester. Och du kan säkerligen hitta allt från skridskoåkning och skidåkning. Eller varför inte testa paddling i Järflotta? Eller grottkrypning i Gillberga gryt? Alternativen är många i Stockholm, trots att staden är av asfalt.

Du bor i ett exotiskt land

Som ni märker finns det mängder att göra i vårt avlånga land, och kanske är det på tiden att man ser sig om efter vad vi har att erbjuda, istället för att  bara söka oss till andra orter. Och speciellt om en gillar äventyr, för som det står i en artikel från Svenska Dagbladet “turister vill ha äventyr på semestern” är det någonting Sverige faktiskt kan erbjuda. Glöm alla exotiska länder du drömt om att besöka, du bor faktiskt i ett – kolla in det först!

Scroll to top