Bestig Kilimanjaro

Friluftsliv i sin fulla prakt, det är verkligen Kilimanjaro! Platsen som inte liknar något annat och som man verkligen inte kan tro är just Afrika. För många är Afrika ett ödeland med hetta och öknen, där det vandrar lejon på savannen och giraffer som betar på de höga trädtopparna. Men Afrika är ett land som ger oss så mycket mer och så många möjligheter för den som vill resa. Vi har Kilimanjaro som är Afrikas högsta berg och för den som älskar att fotvandra och uppleva genom fjällvandring bör verkligen ta en resa hit. Här finns det snö högst uppe på toppen så den som är en van bergsklättrare känner sig såklart som hemma.

Kilimanjaro

För att ta sig hit så måste ni först resa till Tanzania och därifrån tackla berget. Tanzania ligger i sydöstra Afrika och är fortfarande det mest turisttäta landet. Mycket tack vare vulkanen Kilimanjaro men också för djurlivet som finns och frodas här. Stor del av Tanzania är grässavann och därför mycket gynnsam för djuren som lever här, det gör att många som kommer hit också gärna åker på safari i en av många naturreservat som finns här.

Skräddarsy din resa

Det är inte alltid helt lätt att avgöra hur man ska boka in sin resa till Afrika och många väljer ett av de större allmänna resebolagen. Men här kan det vara värt att faktiskt göra resan skräddarsydd med genom att boka med en speciell resebyrå. Det kan ge så mycket mer att åka med ett inriktat resebolag som kan sina Afrikaresor och som faktiskt varit med och upplevt resorna själva. Missa inte att ta några avstickare när du ändå är i Tanzania, för när berget är bestiget så finns det gott om saker att göra nere på marken:

  • Ta en tur till Zanzibar! Öarna som egentligen tillhör Tanzania har en egen republik och är ett väldigt intressant resmål. Här talar majoriteten Arabiska så kan du språket är det såklart till din fördel!
  • På fastlandet och inne i Tanzania talar många engelska så därför är det lätt att besöka marknader och bland annat göra sig förstådd. Det finns gott om jordbruk här så passa på att testa lite nya grönsaker och frukt.
  • Safari är såklart ett måste och som tidigare nämnt finns här ett flertal naturreservat där djur som zebror, giraffer, elefanter, lejon, hyenor och antiloper för att nämna några. I naturreservaten är djuren trygga och ni kan känna er säkra att er safari bidrar med att djuren får det ännu bättre.

Elefant

 

Alla ska kunna åka till Tanzania och bestiga Kilimanjaro, även om du sitter i rullstol! Läs om Falubon Jonas som drömmer om och planerade att bestiga berget. Det är något verkligen magiskt som lockar oss att utmana oss själva och vem vill missa att bestiga ett berg som har blivit så omskrivet att det till och med har blivit till film(Snön på Kilimanjaro). Gör som många andra och upplev berget på nära håll.

Scroll to top