Frisk luft mot flerstjärnigt

Det kan tyckas vara en omöjlig jämförelse, men faktum är att många har svårt att välja mellan dessa. Anledningen är dock enkel och det handlar om att man kan välja mellan två stora fördelar. Den ena som bara är möjlig i den andra och så vidare. Funktionen med ett lyxigt fyrstjärnigt hotell i Göteborg är helt enkelt att man kan njuta av att bli uppassad med allt det som erbjuds. Det är kontinentalfrukost, sköna dubbelsängar, vackra rum och ofta spa som gästerna har tillgång till, mot friluften där upplevelsen står i fokus.

fiskar i en sjö

Friluften med all sin mästerliga natur, sin friska luft och sina vackra utsikter är svåra att slå. Söker man fridfullheten i naturen så är det lätt att ta sig till platserna som erbjuder dem. Det är inget som slår naturen i all sin prakt, däremot är det helt klart problematiskt när det kommer till att sova bekvämt. Alla som beger sig ut till naturen för friluften är helt klart kort om sovplatser med hotellstandard. Det kan bli mycket mygg, kyla och obekvämt liggunderlag som påverkar sömnen och därför är det helt enkelt en klar nackdel. De flesta gillar nämligen att sova bekvämt och inte väckas av att man antingen fryser eller svettas, men är det på bekostnad av naturen och vad får man då i retur?

Hotellets trygga vrå

Det finns helt klart möjligheter att upptäcka natur, men i en stadsmiljö istället. Att exempelvis bo på ett lyxigt hotell i Göteborg öppnar upp möjligheterna att utforska och resa i naturens ute i skärgården på Västkusten. Gillar man båtliv och fiske så är det ett absolut bra alternativ till den riktiga vildmarken, dessutom får man sova i en skön hotellsäng istället för på bar mark. För- och nackdelar för att sova på hotell respektive ute i naturen är:

  • Hotellrum är onekligen varma och sköna medan ett tält kan gå åt alla möjliga håll. Du har möjligheten att ta en dusch när du vill och krypa ned mellan lakanen. I naturen kan dock en vacker utsikt av en sjö ta upp hela din bild när du öppnar tältet, då är det bara att slänga sig i vattnet och få ett uppfriskande dopp.
  • Man kan när som helst på dygnet beställa in mat från rumsservice och det är helt klart en skön detalj att aldrig slippa bli hungrig. Tillgången till födan är helt klart betydligt sämre i naturen, dock är det en otrolig smakupplevelse när det kommer i form av en smarrig fisk.
  • Utsikten är slående från ett hotell i stan men utsikten är ordentligt hisnande ute i vildmarken, oavsett vart i Sverige man befinner sig.
  • Ett rum kan vara ljudisolerat och på så vis ge en avslappnad atmosfär.  Men samtidigt kanske det inte blir helt avslappnat när man är medveten om storstaden utanför fönstret, det är helt individuellt hur mycket man kan koppla bort. Istället är det många som känner att naturen med alla dess naturliga läten från det stora antalet djur som finns är den rätta platsen för avslappning.
Scroll to top