Hotellweekend med fasadklättring på agendan

Det är inte ett helt ovanligt fenomen att par gärna vill semestra ihop men vill göra helt olika saker.  En vill åka på hotellweeekend för att shoppa och se en show på Liseberg i Göteborg medan den andre vill hajka eller klättra i berg som avkoppling.

Bästa lösningen är att kompromissa så att båda får några av sina önskemål uppfyllda på en och samma resa. Låt säga att önskemålen är som de upplistade tidigare, att den ena vill på en hotellweekend i Göteborg och bo på hotell medan den andra vill klättra och är inte alls intresserad av att gå i affärer. Det finns då en lösning och det är att göra som klättraren Said Belhaj och klättra upp för hotell Gothia Towers medan den andre shoppar loss på Avenyn eller ligger inne på hotellrummet och sippar champagne medan partnern klättrar förbi utanför.

Hur går man till väga

Rent praktiskt så bokar man rum på Gothia Towers på www.hotellgoteborg.info (för bästa prisgaranti) men man bör nog lägga till i sin bokning att man kommer sätta upp en säkerhetslina på taket och klättra på fasaden. Är man kanske inte så erfaren av klättring så finns det bra klätterleder runt om i Göteborg som Utby där det finns bultade leder men även i Lerum som ligger någon mil utanför finns det fin klättring med storslagen utsikt över Lerumsjön. Så i stället för att bråka om var man ska åka och vad man ska göra så kan man försöka identifiera vad båda vill göra och var kan båda har möjligheten att få sina önskningar uppfyllda!

Scroll to top