Stockholm – Helsingfors med kajak?

Ingen trodde väl att det var möjligt. Men djärva äventyrsresor börjar bli allt vanligare, och kajaken har blivit ett hett sätt att ta sig fram på. Så Patrik Jerksten från Helsingborg grep tag i årorna och satte fart, från Stockholm till Helsingfors. Men för den som vill börja lite mjukare räcker det förstås med en ovanlig sightseeing av Stockholm, från kajaken.

Vi har tidigare skrivit om att det går att klättra både utom- och inomhus i Stockholm. Ett kul nöje som inte är svårt att lära sig. Tyvärr är det desto svårare att sluta. När kajaken väl blivit din vän blir det svårt att skilja sig. Det finns goda hyrmöjligheter i Stockholm och en populär rutt är att kryssa Stockholms olika öar, eller välja ut en – varför inte idyllen Långholmen?

Välj rutt själv

Nästa födelsedagspresent kanske kan bli en dagstur på kajaken till en liten skärgårdsö i Stockholm? För nybörjaren rekommenderas dock ett lite enklare resmål, för att få in tekniken. Den är inte svår att lära sig, men det kan vara bra om man vet grunderna och håller koll på väderleksrapporten.

När du sedan fått in rutinen och kajaken, vågorna och du känner varandra bra kan du kanske prova på något djärvare.

”Imorgon vid lunchtid bär det av i kajak från Stockholms stadshus. Rutten som är cirka 50 mil går tvärs över Östersjön, via Ålands yttre skärgård, till hamnen i Helsingfors där Finlandsbåtarna kommer in. När Patrik Jerksten är framme i hamnen tar han med sig kajaken och åker med färjan hem till Sverige igen.”

Läs hela artikeln här.

Scroll to top